Aktywne białka
Białka to duże biomolekuły (lub makromolekuły), składające się z jednego lub więcej długich łańcuchów reszt aminokwasowych. Większość białek ma unikalną strukturę trójwymiarową. Kształt, w jaki białko naturalnie się składa, jest znany jako jego natywna konformacja.
Jeśli białko może być zmodyfikowane i złożone do prawidłowej konformacji 3-D. Jest to białko aktywne (lub białko z aktywnością), lub jest to białko nieaktywne. Przemiana może być spowodowana przez takie czynniki jak silny kwas i ciepło, które niszczą lub dezaktywują białko.
W tej kategorii, wszystkie białka są produkowane w rygorystycznym systemie kontroli jakości, a ich aktywność biologiczna została zwalidowana. Upewniamy się, że są to aktywne białka. Ponadto, białka te charakteryzują się wysoką czystością i niską zawartością endotoksyn. I są przechowywane w liofilizowanej postaci proszku dla najlepszej stabilności, większość tag-free więc bliżej do natywnych białek.